2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın acilen abesaltılmasına imkân tanılamar, yapı emniyetliğini katkısızlar. Ivedili çıkış kapıları binaların dokumasına ve vâsiliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yaşamsal ögönen haiz bu konuda kapı arayan almaçlar ucuz kapı sattığını iddia fail kişilerle içinlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla beraberinde prosedür adımları çoklukla şunları sineerir:

Müstacel çıkış bapları dokuması bakımından birtakım özelliklerle donatılır. Bapların sarrafiyelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve yaman sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu evgin çıkış kapısı, bunalım anlarında insanların yangın alanından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında birey ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 zaman boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne rast ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı Yangın Merdiveni Kapısı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Derece: Haberde adı güzeşte şirket adları ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve manevi sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do Yangın Kapısı derece opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine malik bapların farklı fiyatları olur. Örnek olarak 120 zaman yangına dayanım süresine malik bir yangın kapkaloriın ederı, 60 an yangına dayanım süresine iye bir kapının pahaından henüz yüksektir.

Kesilme sayısı: Binaların gömlek nüshası kapıların sayısını belirlemede Yangın Merdiveni Kapısı rol oynar. Çok katlı konstrüksiyonlarda her katta bir pare acil çıkış kapısı görev almalıdır. Ali katlı mimarilarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Report this wiki page